Uppdatering

Det börjar nog snöa inne i min lägenhet snart. Mina tår lär bli amputerade innan kvällen är över. De är säkert ändå inte så viktiga.

Gurka har snorat och hostat och nyst som en idiot den senaste veckan. Långt bortom alla gränser för rimligt snorande som man kan stå ut med. Jag vill typ proppa igen hans näsa med deg eller nått, bara jag slipper höra detta eviga snytande. Kleenex borde sponsra oss! Han har varit förkyld och lite febrig de senaste två veckorna men det verkar som att det mesta är över och ändå snorar, hostar och nyser han. Så vi anar såklart att det är katternas fel. Och det är jättesorgligt. Idag sover han över i Vallentuna eftersom han spelar med orkestern där, så vi får se om den kattfria miljön ger en uppenbar förbättring eller om han helt enkelt dragit på sig något ovanligt elakt virus.

Har sagt till Gurka att han måste säga ifrån om han mår för dåligt av katterna men han har svårt att göra det, han älskar dem nästan mer än vad jag gör.Vid frukosten idag sa jag bestämt att vi får omplacera katterna om han mår för dåligt. Gurka sa “menmenmen de är ju så söta” och jag stod på mig och sa att det inte spelar någon roll, han kommer först. Han tyckte nog att det var skönt att någon annan gav ifrån sig de hemska orden. Sen började jag googla efter allergivänliga katter. Det finns såklart inga katter som garanterat inte ger allergiproblem men det finns ett par raser man kan testa och Gurka lär ju vilja det, om Oscar och Spike måste flytta. Jag fick sådär bråttom som jag alltid får när jag anar ett projekt, jag hade kunnat sätta upp en omplaceringsannons och börja ringa uppfödare redan idag. Men så tänker jag ju inte på att det kanske blir svårt att omplacera två gamla katter, och jag tänker inte på att det inte alls är säkert att Gurka tål några andra katter, så resultatet skulle ju i värsta fall kunna vara att Oscar och Spike måste avlivas för att ingen vill ha dem och att jag blir helt kattlös. Tänker jag i de banorna i stället, så blir jag genast lugnare och beredd att lägga låååång tid på att se om Gurkas snorande går över eller kan lösas på annat sätt. Jag har läst om kinesiologi idag. Är beredd att testa det. Vadsomhelst!  Synd att det är någon annans allergi det handlar om bara…

Annars vad det gäller Gurka så är det bara att konstatera att jag fortfarande är löjligt kär. Pratade härom dan med en kompis som precis flyttat ifrån sin sambo och egentligen vet jag inte vad som skiljer mig och Gurka från de två. Jag vill liksom lära mig av andras misstag så att jag aldrig förlorar honom. Egentligen är det väl så att det är dumt att oroa sig, det jag kan göra är att fortsätta på det här spåret som ju verkar funka bra, och försöka tackla problemen när de kommer. För problemen måste ju dyka upp förr eller senare. Ibland tänker jag att jag skulle vilja sätta vårt förhållande på prov och se om det utstår någon riktig kris men så inser jag att vi nog har kriser men att de aldrig tillåts bli så stora och att det är vårt sätt att lösa problemen på.

I tisdags jobbade jag mitt sista pass i taxiväxeln. Ja det är väl möjligt att jag kommer tillbaks dit i höst om jag börjar plugga igen, men det var i alla fall det sista passet på många månader och alltså eventuellt det sista passet någonsin. Kändes sorgligt och helt otroligt skönt. Jag har vuxit ifrån det där stället. I alla fall har jag vuxit ifrån samtalsmatandet och kunderna som inte vet var de är, vad de heter eller vilken dag det är. Jag har vuxit ifrån alla falska leenden man måste ge kunderna över telefon. Får som sagt se om jag kommer tillbaks. Det kan ju hända att allt som behövs är en paus, och att det blir roligt sen igen.

På måndag börjar jag en fem veckor lång praktik på Naturvårdsverket. I mitt uppsatsarbete intervjuade jag en person på Naturvårdsverket i Östersund, som gav mig namnet på sin chef när jag ringde för att höra om han hade några tips om praktik. Chefen, som sitter i Stockholm, var högst positiv och konstaterade att det fanns en arbetsplats jag kunde ta, men att hon var ny och inte visste hur praktik brukar skötas. Det här var veckan innan jul. I fredags fick jag konstaterat att de kan ta emot mig, det enda frågetecknet var egentligen att fixa en handledare. Nu är det ordnat och på måndag börjar jag alltså. På onsdag ska jag träffa handledaren och gå igenom vad det är jag egentligen ska göra där så att jag kan skriva en arbetsplan till universitetet. Har sån sjuk tur! Tror verkligen att det här är resultatet av att ha hamnat hos rätt människa, den där chefen. Hade inte hon sett möjligheten så hade det ju aldrig blivit någonting. Är otroligt taggad och min handledare sa i telefon idag att de minsann skulle sätta mig i arbete. Naturvårdsverket har väl helt enkelt inte så mycket pengar och tackar för alla som kan hjälpa till med nått. Det är i och för sig ingen garanti för praktik för jag pratade med Länsstyrelsen också och personen där suckade över att han inte hade pengar till personal, men samtidigt hade han ingen som hade tid att vara handledare. Vilken jobbig ironi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *