En bra helg

Fredagen den 10 maj andades jag samma luft som en gudomlighet. En vän från PQ valde att jobba den kvällen och frågade om jag ville köpa hennes biljett till Bruce Springsteens spelning på Friends Arena. Under bråkdelen av en sekund övervägde jag om jag hade råd och om det vore elakt mot Gurka att gå utan honom. Beslutet var faktiskt inte särskilt svårt. Jag gick på konserten. Och det var… ja jag vet inte vad jag ska säga. Killen hade jävligt kul där på scenen. Jag vet inte allt om Bruce Springsteen och hans karriär och jag kan inte alla låtar men jag tycker att hans musik är väldigt bra. Den text och tonprecision som försvann genom bandets och arenans buller togs igen av att varenda låt levererades med lycka. Mest imponerad var jag när han stod ensam på scenen och beslöt sig för att spela en önskelåt från en i publiken. Han hade inte spelat den på hur länge som helst och fick stå en stund och ta ut ackorden och försöka minnas hur texten gick. Tillslut fick han ihop det och det var underbart bra. Som en tonåring satt jag och dagdrömde om att jag efter konserten skulle ta en öl med Springsteen, att han skulle tycka att jag var en asnajs typ (och jag skulle förstås också tycka att han var en asnajs typ, för han verkar asnajs!) och bjuda med mig på resten av turnén som kör eller kanske rentav saxofonist. Skäms lite över hur enkelt jag tyckte att beslutet var. Gurka kan ta katterna – jag drar! Nu blev det aldrig nån öl med bossen och kanske var det lika bra för jag hade nog fått hemlängtan ganska snabbt.

Dagen efter detta hade PQ konsert och jag var publik. In i sista sekund tvekade jag och till och med under spelningen funderade jag på att gå i pausen men jag höll mig kvar. Och det blev kul. Jag hade sällskap av trevlig vän som också var publik och när det var dags att gå hem var jag lagom rund under fötterna och vansinnigt kär i min pojkvän. Bästa helgen på evigheter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *