Ansiktskladd

Är glad och ledsen, pigg och dödstrött på samma gång. Det är verkligen ett värdelöst tillstånd att befinna sig i!

Läser om smink. Det är väldigt roligt med smink – man får leka med färger och strukturer och försöka göra sig lite mindre ful än vanligt. Tyvärr verkar det vara så att jag egentligen tycker att det är roligare att köpa smink än att använda det så när jag ägnar mig åt att surfa sminkporr slutar det oftast med att jag känner dålig som vill köpa en massa saker jag aldrig kommer att använda ordentligt.

Och så blir sminkandet aldrig heller precis så som man vill ha det. Man tittar på någon snygg bild på nätet, tänker att man ska göra samma sak, smetar på sminket och inser att man ser mer ut som en clown än något annat. Och ser man mot förmodan inte ut som en clown, eller om man tycker att det är okey att se ut som en clown, så har sminket i alla fall flyttat på sig efter sisådär två timmar. Ens foundation sitter bara kvar på kinderna, concealern har klumpat ihop sig, mascaran ligger som en sölig regnpöl under ögonen och ögonskuggan har gosat ihop sig i vecken på ögonlocken. Det där med att försöka se bra ut är nog inte min grej. Jag ska bara se ut som jag.

En jävla massa pengar kostar det också, att sminka sig. Man måste ju testa så många olika produkter. Det som funkar för någon funkar inte för en annan och man måste ta sig igenom djungeln av produkter för att hitta det som funkar för just en själv. I mitt fall verkar vandringen genom djungeln vara ganska lång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *